top of page

MENIU

-Mobilier Sticla-

USI DE STICLA

Usile de sticla impun o tendinta moderna de decorare a spatiului din biroul sau locuinta dumneavoastra. Prin folosirea de usi sticla putem utiliza lumina naturala si in incaperile in care aceasta este redusa. Utilizarea usi sticla aduce spatiilor …

Peretii din sticla permit luminii naturale sa patrunda in interior, asigurand in acelasi timp, pe langa transparenta, solutii flexibile de delimitare a spatiului. Un birou sau un loc de luat masa pot fi integrate oricand intr-un spatiu larg …

PERETI DE STICLA

Balustrada din sticla reprezinta un element decorativ si de siguranta actual ce poate fi utilizata atat la interior, cat si la exterior. Cand vorbim de realizarea unei balustrade din sticla, este esential sa alegem, in primul rand, modalitatea …

La solicitarea clientilor nostrii putem executa o larga varietate de modele de cabine de dus, functie de spatiul existent si de gusturi: cabine cu usi batante sau glisante, atat pe drept, cat si pe curb. Feroneria este de la Dorma Gral Germania, …

CABINA DE DUȘ

Sticla securizata este de 5 ori mai rezistenta decat sticla simpla si totusi nu isi pierde elasticitatea.

Se foloseste in special cand se doreste rezistenta la socuri mecanice, rezistenta termica si impotriva riscului de spargere   (se sparge in bucati mici) ...

Amenajarea interiorului cu trepte din sticla adauga un plus de modernism locuintelor, conferindu-le in acelasi timp un element de unicitate. Pardoseala din sticla reprezinta o ultima inovatie in domeniul decoratiunilor. Alegerea ...

Birourile din sticla sunt recomandate celor ce apreciaza o ambianta moderna a spatiului de lucru si a locuintei. Mobilarea incaperilor de lucru cu birouri din sticla ofera acestora o senzatie sporita de spatiu si totodata o tenta de modernism …

MOBILIER STICLA

Sticla securizata

Sticlă securizată

        Securizarea sticlei reprezinta procesul termic de incalzire a acesteia pana la 700-740 C˚ si de racire rapida pana la temperatura camerei – prin intermediul caruia materialul devine de 5 ori mai dur, fara a-si pierde elasticitatea. O calitate importanta a sticlei securizate este comportamentul acesteia in momentul spargerii; in comparatie cu sticla normala, sticla securizata se sparge in bucatele mici si nu in bucati mari si ascutite. Aceasta este folosita atunci cand se doreste rezistenta la socuri mecanice, rezistenta termica si protectie impotriva riscului de spargere. Un element esential in vederea reducerii probabilitatii ca sticla sa se sparga in momentul procesului de securizare o reprezinta atenta prelucare a muchiilor sticlei. Este recunoscut faptul ca prelucrarea defectuasa a cantului sticlei ce va fi supusa securizarii afecteaza in egala masura atat calitatea cat si proprietatile mecanice ale produsului finit.

       Sticla securizata este folosita la pereti de sticla, geamuri termopan sau geamuri laminate, etc. - in special pentru aplicatii ce necesita urmatoarele:

  • O mai buna rezistenta la socurile mecanice (usi de sticla, panouri de sticla fixate in puncte precum balustradele de sticla, etc.).

  • O mai buna rezistenta stresul termic (sticla supusa razelor intense solare sau sunt montate in apropierea unor surse de caldura precum placarile cu sticla colorata, etc.).

  • O mai buna protectie impotriva riscului de spargere, respectiv reducerea riscului de ranire.

      Sticla noastra securizata  este testata si garantata.

Sticla securizata trebuie sa treaca testul denumit HEAT-SOAK TREATMENT. Incluziunile de sulfid de nichel continute in mod normal de orice sticla isi maresc volumul in prezenta temperaturilor inalte. Echilibrul de tensiuni din interiorul sticlei securizate se modifica in aceste locuri si se produc asa numitele spargeri spontane. Pentru minimizarea acestui risc se recomanda - in cazul geamurilor cu aplicatii cu un potential crescut de pericol pentru oameni - tratarea suplimentara prin testul 'heat soak'. Astfel, dupa securizarea sticlei, aceasta este introdusa in cuptor si pastrata la o temperatura medie constanta de cca. 290 grade C timp de 4-8 ore, perioada in care geamul este testat.

Usi de sticlă

Usi sticla

Usile de sticla impun o tendinta moderna de decorare a spatiului din biroul sau locuinta dumneavoastra. Prin folosirea de usi interior sticla putem utiliza lumina naturala si in incaperile in care aceasta este redusa. Utilizarea usilor din sticla aduce spatiilor un plus de eleganta, stil si ultilitate. Varietatea de usi este foarte larga, se intinde de la usi batante si usi glisante sticla cu actionare manuala la usi automate, de la usi clare si mate la usi colorate si personalizate cu sigle si logo-uri. Pentru pereti de sticla se pot efectua, in functie de trebuintele fiecaruia dintre dumneavoastra, diverse lucrari. Unele dintre avantajele compartimentarilor cu sticla securizata sunt:

  • Personalizarea constructiilor prin amenajarea spatiului intr-un stil modern si futurist.

  • Reducerea termenelor de executie fata de tehnicile clasice de compartimentare a spatiului.

  • Mentinerea iluminarii naturale a incaperilor.

Poti alege dintre:

  • Usi batante

  • Usi glisante

  • Usi pe toc de aluminiu.

​Sticla folosita este exclusiv importata  din Franta.

Feroneria utilizata este de calitate Germania.

Balustrade

Balustrade din sticlă

Balustrada din sticla reprezinta un element decorativ si de siguranta actual ce poate fi utilizata atat la interior, cat si la exterior. Cand vorbim de realizarea unei balustrade sticla, este esential sa alegem, in primul rand, modalitatea de prindere corecta, in functie de care se stabileste si tipul si grosimea sticlei.

De ce balustrada din sticla?

Sticla este un material complex care nu se demodeaza in timp aducand un plus de eleganta si stil spatiului amenajat, indiferent ca este vorba de zone comerciale sau rezidentiale. Balustradele din sticla, transparente si fara rama sunt alegerea perfecta pentru a crea iluzia de libertate si spatiu deschis.

De asemenea, exista sisteme variate de prindere, din inox, aluminiu sau lemn, cu sau fara mana curenta, ce pot satisface orice cerinta de design si securitate. Ca aspect, sticla pe care o folosim poate fi transparenta sau sablata, colorata in masa sau sticla vopsita.

Ce sticla recomandam?

Grosimea si tipul sticlei este stabilita in functie de sistemul de prindere ales si utilitatea acesteia. De regula, in cazul balustradelor din sticla fara rama sau prinse in profil, este recomandata sticla securizata si laminata cu grosime 18-21 mm, din motive de siguranta si rezistenta. Pentru balustradele din sticla cu montanti verticali si cleme de prindere a sticlei se poate folosi un geam duplex cu grosime 8-10 mm.

Pereti de sticlă

Pereti

Peretii din sticla permit luminii naturale sa patrunda in interior, asigurand in acelasi timp, pe langa transparenta, solutii flexibile de delimitare a spatiului. Un birou sau un loc de luat masa pot fi integrate oricand intr-un spatiu larg deschis printr-un perete de sticla fix (cu sau fara usa de acces) sau chiar printr-un perete mobil din sticla, ce poate fi utilizat doar in caz de nevoie. Sticla, ca si material, prin frumusetea si utilitatea sa, permite realizarea cu usurinta a unor elemente de design interior limitate doar de viziunea arhitectului.
Avand in vedere diversitatea gamei de sticla existenta in prezent, peretii din sticla pot ajuta la crearea unor efecte vizuale deosebite. Pentru o claritate si transparenta totala putem folosi geamul 'ultraclear' fara tenta verzuie, dar si sticla colorata in masa pentru pete de culoare. In cazul peretilor despartitori din sticla folositi la bai sau dressing-uri, se poate folosi un geam sablat sau un geam vopsit in orice culoare RAL si laminat. De asemenea, pentru design-uri mai sofisticate, geamurile pot fi colantate sau vopsite pentru a reda imagini, peisaje, texturi, sigle, etc.

Peretii din sticla sunt realizati din geam securizat cu grosime 8-10 mm, existand o multitudine de profile si sisteme de prindere pentru executia unei game diverse de compartimentari sticla cu usi batante sau glisante incorporate. Pentru o buna izolare fonica, se pot realiza pereti dublu vitrati folosindu-se doua foi de sticla de 6-8 mm grosime. Mai mult, peretii dubli pot contine intre foile de sticla sisteme de jaluzele pentru reducerea vizibilitatii in spatiul interior.

Peretii din sticla mobili de tip HSW sau MOVEO sunt extrem de flexibili: pot fi inchisi partial sau total, asigurand acces facil pe de o parte, dar si intimitate perfecta cu grad ridicat de izolare fonica.

Cabină de duș din sticlă

Dus

La solicitarea clientilor nostrii putem executa o larga varietate de modele de cabine de dus sticla, functie de spatiul existent si de gusturi: cabine cu usi batante sau glisante, atat pe drept, cat si curbat, paravane dus din sticla etc.. Feroneria este made in Germania, iar sticla securizata pe care o folosim este de 8 mm. Sistemele folosite asigura o etanseizare optima prin garnituri din plastic transparente. Feroneria are o gama variata de modele si finisaje: cromate, mate sau vopsite.

Trepte din sticlă

Trepte

Amenajarea interiorului cu trepte din sticla laminata adauga un plus de modernism locuintelor, conferindu-le in acelasi timp un element de unicitate. Acestea sunt proiectate in functie de spatiul existent si pot fi fixate pe structuri metalice/inox sau asezate direct pe scara din beton.

La baza procesului de executie a treptelor din sticla sta geamul laminat. In functie de sistemul de prindere si marimea treptelor se alege grosimea geamului stratificat (3 foi de sticla 10.8.10 mm, doua foi de sticla 15.15 mm, etc.), ce poate sustine o greutate de pana la 600 kg/m2 (greutate distribuita). Se poate opta pentru trepte transparente, mate sau colorate. De asemenea, va propunem trepte executate din geam triplu-stratificat cu foaia din mijloc sparta.

Pardoseli din sticlă

Pardoselile din sticla reprezinta o ultima inovatie in domeniul amenajarilor interioare. Alegerea acestei variante nu inseamna renuntarea la rezistenta pe care o asigura o pardoseala clasica din lemn sau ciment deoarece la executarea acestora se folosesc repere din sticla laminata (de regula triplex cu grosimi intre 28-32 mm). Din punct de vedere estetic, se poate utiliza geam sablat (laminat cu folie mata) sau pot fi introduse sub pardoseala de sticla leduri de diverse culori pentru a crea efecte viziuale inedite.

bottom of page